Mijn Leidsche Rijn Lied en 20 jaar Leidsche Rijn

Bijzonder optreden Leidsche Rijn Koor: “Máxima zong zelfs mee!”

Lees het artikel van RTV Utrecht of bekijk het filmpje hiernaast.

Ter gelegenheid van ons 10-jarig jubileum hebben wij als Leidsche Rijn Koor samen een lied geschreven over ‘ons Leidsche Rijn’. Ons muzikaal leider Dookje Engelhard heeft van alle inbreng een prachtig lied samengesteld en daarbij ook een eigen melodie geschreven.

Achtergrond en ontstaan Leidsche Rijn Lied

We zongen ‘Mijn Leidsche Rijn’ voor de eerste keer voor publiek tijdens ons jubileumconcert op 11 februari 2017. Sindsdien is het een terugkerend nummer bij elk optreden. Niet alleen omdat wij trots zijn op Leidsche Rijn, maar ook omdat we het met veel plezier samen zingen.

Uitvoering ‘Mijn Leidsche Rijn’ tijdens jubileumoptreden

Ik heb genoten van jullie optreden bij het Castellum. Wat leuk dat er een ècht Leidsche Rijn Lied is!

‘Mijn Leidsche Rijn’ op kerstavond 2017 bij Castellum Hoge Woerd.
Dit jaar bestaat Leidsche Rijn 20 jaar! Om dit te vieren organiseren bewoners zelf festiviteiten van mei tot en met oktober. Bekijk het volledige programma van 20 jaar Leidsche Rijn ↓

Het Leidsche Rijn Koor gaat ook meedoen met de festiviteiten. Ons doel is dat zoveel mogelijk Leidsche Rijners ons Leidsche Rijn Lied gaan zingen.

Zing met ons mee!

pssst, Máxima komt ook…

Tijdens het Uitfeest ‘Castellum Trakteert’ op zaterdag 15 september 2018 hebbben we ons Leidsche Rijn lied met heel veel buren samen gezongen, op de muren van het Castellum. En dat klonk prachtig!

In het kader van 20 jaar Leidsche Rijn gaan we ons lied nog een keer zingen, en wel  op 5 oktober tijdens het verjaardagsfeest van Leidsche Rijn. Koningin Máxima komt ook langs!

Jij kunt ook meezingen! We gaan je het refrein ter plekke aanleren en als Máxima erbij is, gaan we het lied samen zingen.

Tijdstip: 15.12 uur

Locatie: Brusselplein, Leidsche Rijn Centrum

Wil je het Leidsche Rijn Lied nu alvast horen of oefenen, kijk dan hieronder bij de mp3’tjes.

Liedtekst & mp3’s

MIJN LEIDSCHE RIJN
Tekst en muziek: Dookje Engelhard

De wijk die niet zo lang geleden
Behoorde aan de tuinders in het groen
Met die appeltjes en peren aan de bomen
Waar ruimte en natuur er nog toe doen

De wijk die uit de modder is gekropen
Door pioniers herrezen uit de as
Waar de hazen en konijnen zich verscholen
Voor de bouwvakkers in het groene gras

Plek van hoop

De wijk die lange tijd miskend is
Wordt nu een bruisend deel van Nederland
Met haar Maximapark, en Maximusbier
De brug tussen stad en platteland

Een wijk waar je buren  nog kan vragen
Voor een kopje koffie of een glaasje wijn
Voel je je zoals een walvis in het water
Op het schip in Castellum aan de Rijn

Plek van hoop

De wijk gemaakt door alle mensen
Bestreden zij het vinex vooroordeel
Met mooie toekomstdromen en wensen
Werd Leidsche Rijn tot een geheel

Plek van hoop

De wijk waar ik altijd thuis zal horen
Omdat ik de historie zo goed ken
De wijk waar ik altijd wel blijf wonen
Omdat ik een deel van haar creatie ben

Mijn Leidsche Rijn - Soprano 1

Mijn Leidsche Rijn - Alto

Mijn Leidsche Rijn - Bariton

Mijn Leidsche Rijn - Soprano 2

Mijn Leidsche Rijn - Tenor

Mijn Leidsche Rijn - Soprano 1

Mijn Leidsche Rijn - Soprano 2

Mijn Leidsche Rijn - Alto

Mijn Leidsche Rijn - Tenor

Mijn Leidsche Rijn - Bariton

Generale Repetitie Mijn Leidsche Rijn

10 septbember 2018, 20.00-21.30 uur
Podium Hoge Woerd, De Meern

Als je mee wilt zingen met het Leidsche Rijn Lied op de muren van Castellum op 15 september 2018, dan heb je de unieke kans om een keer te zingen in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd. Daar repeteren we namelijk op maandag 10 september van 20:00-21:30 met alle meezingers het lied. Zangervaring is geen vereiste.

Onder voorbehoud

Leidsche Rijn Festival

2 september 2018, 10 - 17uur
Castellum Hoge Woerd, De Meern

Het Leidsche Rijn Festival strijkt voor de tweede keer neer bij het Castellum Hoge Woerd, voor een prikkelend workshop- en voorstellingenprogramma vol theater, muziek, dans en meer voor kinderen van 2-12 jaar.

Thema: Nieuwe Buren

Leidsche Rijn Festival sluit aan bij de viering van 20 jaar Leidsche Rijn: Nieuwe Buren. Ooit begonnen als straatfeest van de allereerste bewoners van de wijk, was het festival het moment om je nieuwe buren te ontmoeten. Het Leidsche Rijn Festival brengt nog altijd mensen samen en gaat in de programmering dit jaar op zoek naar interessante nieuwe samenwerkingspartners uit de wijk en de stad, waaronder de stichting Wereldmuziek, waarmee we muziek uit verre windstreken dichtbij brengen.

Paradiso Korendagen

20 januari 2019

Uit het hele land komen de koren, bestaande uit amateurzangers van alle leeftijden, naar Paradiso op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019 om te laten horen dat zingen hun passie is. Zij brengen een divers repertoire ten gehore: van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz.

We zijn dit jaar gelukkig weer ingeloot bij de Korendagen van Paradiso. We treden op in de grote zaal op zondag 20 januari om 21:50u.

Wil komen luisteren en kijken naar ons en andere koren, kijk dan hier voor meer info.

Zingen voor Máxima

5 oktober 2018

Koningin Máxima bij de officiële viering van 20 jaar Leidsche Rijn

Op 5 oktober viert Leidsche Rijn haar 20e verjaardag officieel op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. En Koningin Máxima komt ook! Tussen 14.00 en 16.00u is er een vol programma en het leukste voor ons is: het Leidsche Rijn Koor gaat optreden! We gaan ons Leidsche Rijn Lied zingen. En we vinden het heel leuk als zoveel mogelijk buren ook meezingen. Als je de tekst en muziek wilt oefenen, kijk dan op de Leidsche Rijn Lied pagina.

Meer lezen:
20 jaar Leidsche Rijn