Generale Repetitie Mijn Leidsche Rijn

10 septbember 2018, 20.00-21.30 uur
Podium Hoge Woerd, De Meern

Als je mee wilt zingen met het Leidsche Rijn Lied op de muren van Castellum op 15 september 2018, dan heb je de unieke kans om een keer te zingen in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd. Daar repeteren we namelijk op maandag 10 september van 20:00-21:30 met alle meezingers het lied. Zangervaring is geen vereiste.

Onder voorbehoud

Leidsche Rijn Festival

2 september 2018, 10 - 17uur
Castellum Hoge Woerd, De Meern

Het Leidsche Rijn Festival strijkt voor de tweede keer neer bij het Castellum Hoge Woerd, voor een prikkelend workshop- en voorstellingenprogramma vol theater, muziek, dans en meer voor kinderen van 2-12 jaar.

Thema: Nieuwe Buren

Leidsche Rijn Festival sluit aan bij de viering van 20 jaar Leidsche Rijn: Nieuwe Buren. Ooit begonnen als straatfeest van de allereerste bewoners van de wijk, was het festival het moment om je nieuwe buren te ontmoeten. Het Leidsche Rijn Festival brengt nog altijd mensen samen en gaat in de programmering dit jaar op zoek naar interessante nieuwe samenwerkingspartners uit de wijk en de stad, waaronder de stichting Wereldmuziek, waarmee we muziek uit verre windstreken dichtbij brengen.

Paradiso Korendagen

20 januari 2019

Uit het hele land komen de koren, bestaande uit amateurzangers van alle leeftijden, naar Paradiso op zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019 om te laten horen dat zingen hun passie is. Zij brengen een divers repertoire ten gehore: van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereldmuziek tot jazz.

We zijn dit jaar gelukkig weer ingeloot bij de Korendagen van Paradiso. We treden op in de grote zaal op zondag 20 januari om 21:50u.

Wil komen luisteren en kijken naar ons en andere koren, kijk dan hier voor meer info.

Zingen voor Máxima

5 oktober 2018

Koningin Máxima bij de officiële viering van 20 jaar Leidsche Rijn

Op 5 oktober viert Leidsche Rijn haar 20e verjaardag officieel op het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum. En Koningin Máxima komt ook! Tussen 14.00 en 16.00u is er een vol programma en het leukste voor ons is: het Leidsche Rijn Koor gaat optreden! We gaan ons Leidsche Rijn Lied zingen. En we vinden het heel leuk als zoveel mogelijk buren ook meezingen. Als je de tekst en muziek wilt oefenen, kijk dan op de Leidsche Rijn Lied pagina.

Meer lezen:
20 jaar Leidsche Rijn
Officiële verjaardagsfeest Leidsche Rijn
Aankondiging RVD

Eerdere optredens

Het Leidsche Rijn Koor treedt gemiddeld 4 keer per jaar op. We doen mee aan korenfestivals, we treden op in verzorgingshuizen en soms organiseren wij zelf een optreden voor publiek.

6 oktober 2018 Tivoli Vredenburg, Utrecht Festival van het Nederlandse Lied
5 oktober 2018 Leidsche Rijn Centrum 20 Jaar Leidsche Rijn, zingen voor Máxima!
15 september 2018 Castellum Hoge  Woerd, De Meern Uitfeest 2018, Leidsche Rijn Lied zingen met andere Leidsche Rijners op de wallen van het Castellum en ander repertoire op de brug in Castellum
zondag 3 juni 2018 Castellum Hoge  Woerd, De Meern Lazy Sunday Afternoon
zondag 24 december 2017 Castellum Hoge  Woerd, De Meern Doorlopend kerstconcert tijdens kerstmarkt
maandag 18 december 2017  Gasthuis Vleuten Besloten optreden
zaterdag 20 mei 2017  IJsselstein 11.30 uur Bibliotheek/Rabo12:30 uur
zaterdag 11 februari 2017 ZIMHIC Theater Stefanus in Utrecht Jubileumconcert
zondag 15 januari 2017 Paradiso, Amsterdam Optreden tijdens de Paradiso korendagen 2017
maandag 16 mei 2016 Concertgebouw Amsterdam Optreden tijdens een korenfestival van de KBZON
maandag 21 december 2015 Muziekpodium Azotod, de Meern Kerstconcert samen met het koor Papillon
maandag 14 december 2015 De Ingelanden, Terwijde, Leidsche Rijn Kerstoptreden voor bewoners
zondag 13 december 2015 De Drie Ringen, ’t Zand, Leidsche Rijn Kerstoptreden voor bewoners
maandag 29 juni 2015 Muziekpodium Azotod, De Meern Concert ter afsluiting van
het koorseizoen
zondag 7 juni 2015 Open dag Ateliers Kersenboomgaard, Utrecht Leidsche Rijn Zie ook de website van de Ateliers Kersenboomgaard
zaterdag 30 mei 2015 Fulco’s Vocaal Festival te IJsselstein Zie ook de festivalwebsite
maandag 22 december 2014 Muziekpodium Azotod, De Meern Kerstconcert
maandag 15 december 2014 Woonzorgcentrum de Ingelanden, Utrecht Leidsche Rijn Kerstconcert
zondag 14 december 2014 Kerstmarkt in het Maximapark, Utrecht Leidsche Rijn Optreden met kerstnummers

Wij kunnen nog meer stemmen gebruiken!

Hou je van zingen en ben je benieuwd naar ons koor? Kom gerust een keer meezingen.