Meezingen

Interesse, hoe werkt het?

Het Leidsche Rijn koor is een vrouwenkoor bestaande uit maximaal 40 leden. De minimumleeftijd bij inschrijving is 18 jaar. Wegens groot enthousiasme is er op dit moment een wachtlijst.

Bij vrijkomende plekken zijn er twee instroommomenten, zowel na de zomer- als na de kerstvakantie. Het is aan de dirigente welke stemgroep versterking nodig heeft en afhankelijk van haar advies en het aantal open plekken, nodigen we één of meer mensen uit voor een stemtest en evt. proef zingen. Bij twijfel over de stemgroep kiezen we allereerst voor degene met koorervaring. Is er geen voorkeur, dan houden we de volgorde op de wachtlijst aan. Verloopt de stemtest naar tevredenheid, dan is er de mogelijkheid om tweemaal proef te zingen in het koor voordat je besluit om definitief mee te gaan doen.

Opgeven kan via onderstaand formulier. We nemen dan contact met je op over de mogelijkheden.

Repetities

Elke maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur repeteren we samen in muziekpodium Azotod.

Meerndijk 126, 3454 HV, De Meern

leidscherijnkoor@gmail.com

We beginnen altijd met inzingen om de stem op te warmen. Daarbij wordt gelet op houding, ontspanning en focus. We doen oefeningen en zingen canons.

De rest van de les leren we nieuwe nummers aan en herhalen nummers die we al kennen. Soms doen we ook ritme-oefeningen. We zitten of staan in stemgroepen: sopranen, mezzo’s en alten. Bij vierstemmige partijen wordt de mezzo-groep opgedeeld in twee groepen.

We leren nummers aan op basis van bladmuziek en geluidsopnames. Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Tijdens de repetities worden alle liedjes begeleid op piano door onze muzikaal begeleider Stientje Nicolai. En thuis kun je verder oefenen (als je wilt) met behulp van begeleidingsbanden en ingezongen opnames van Stientje, die we op de ledenpagina van onze website plaatsen.

Een keer per jaar houden we Koordag, een gezellige dag met workshops, extra repetities en samen eten.

Contributie

Op dit moment bedraagt de contributie € 170,00 per jaar. Het bedrag wordt in 2 termijnen afgeschreven van je bankrekening. In januari € 95,00 en in september € 75,00. Als je in een periode tussen deze maanden in lid wordt dan wordt de contributie verrekend. Het inschrijfgeld bedraagt €15,00.

“Wat een fijne sfeer heerst er in het koor. Ik voelde me ontvangen in een warm bad.”

Een nieuw lid

Inschrijfformulier proefzingen

In welke stemgroep denk je te horen?