Meezingen

Repetities

Elke maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur repeteren we samen in muziekpodium Azotod.

Meerndijk 126, 3454 HV, De Meern

leidscherijnkoor@gmail.com

We beginnen altijd met inzingen om de stem op te warmen. Daarbij wordt gelet op houding, ontspanning en focus. We doen oefeningen en zingen canons.

De rest van de les leren we nieuwe nummers aan en herhalen nummers die we al kennen. Soms doen we ook ritme-oefeningen. We zitten of staan in stemgroepen: sopranen, mezzo’s en alten. Bij vierstemmige partijen wordt de mezzo-groep opgedeeld in twee groepen.

We leren nummers aan op basis van bladmuziek. Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Alle liedjes worden begeleid op piano door onze muzikaal begeleider Dookje Engelhard.

Een keer per jaar houden we Koordag, een gezellige dag met workshops, extra repetities en samen eten.

Proefzingen?

Lijkt het je leuk om te komen zingen in het Leidsche Rijn Koor? Dat kan. We hebben 4 keer in het jaar een instapgelegenheid.

Belangrijk is dat je van zingen houdt en enthousiast bent. Ook is het belangrijk dat je je durft te bewegen op het podium. Het kunnen lezen van noten is geen vereiste.

Je mag vrijblijvend 2 keer een repetitie bijwonen zodat je kunt kijken of ons koor wat voor je is. Vul hieronder het inschrijfformulier voor proefzingen in en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

“Wat een fijne sfeer heerst er in het koor. Ik voelde me ontvangen in een warm bad.”

Een nieuw lid

Inschrijfformulier proefzingen

sopranenmezzo'saltenweet niet

via een vriend of kennisvia social mediavia Googleanders