Meezingen

Repetities

Elke maandagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur repeteren we samen in muziekpodium Azotod.

Meerndijk 126, 3454 HV, De Meern

leidscherijnkoor@gmail.com

We beginnen altijd met inzingen om de stem op te warmen. Daarbij wordt gelet op houding, ontspanning en focus. We doen oefeningen en zingen canons.

De rest van de les leren we nieuwe nummers aan en herhalen nummers die we al kennen. Soms doen we ook ritme-oefeningen. We zitten of staan in stemgroepen: sopranen, mezzo’s en alten. Bij vierstemmige partijen wordt de mezzo-groep opgedeeld in twee groepen.

We leren nummers aan op basis van bladmuziek. Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Alle liedjes worden begeleid op piano door onze muzikaal begeleider Dookje Engelhard.

Een keer per jaar houden we Koordag, een gezellige dag met workshops, extra repetities en samen eten.

Proefzingen?

Momenteel kunnen we geen leden meer aannemen; we zitten ‘vol’.

“Wat een fijne sfeer heerst er in het koor. Ik voelde me ontvangen in een warm bad.”

Een nieuw lid